In opdracht van de Participatieraad van de Gemeente Assen heb ik een teamdag mogen ontwerpen en faciliteren.

De groep had van tevoren een aantal wensen ten aanzien van het programma kenbaar gemaakt. Allereerst moest het vooral een leuke dag worden. Immers: het hebben van plezier met elkaar, zorgt voor verbinding in de groep.

We zijn de dag gestart met een tweetal interactieve werkvormen, om elkaar op een andere manier te leren kennen.

Daarnaast wilden ze graag inzicht krijgen in elkaars kwaliteiten en valkuilen. Op deze manier kom je tot ontdekking waarin jouw eigen toegevoegde waarde ligt, maar ook waarin je gebruik kunt maken van de toegevoegde waarde van een ander.

Daarnaast ontdek je ook de valkuilen in je eigen gedragsvoorkeuren en kom je er achter waarom je je soms kunt irriteren aan een ander.

Om dit doel te kunnen bereiken heb ik gebruik gemaakt van een interactieve oefening over metaprogramma’s (NLP).

De teamdag werd afgesloten met de Marshmellow Challenge. In dit spel krijgen de deelnemers de uitdaging om in kleine groepjes in maximaal een kwartier tijd, een zo hoog mogelijke toren te bouwen, waarbij alleen maar gebruik mag worden gemaakt van een bolletje touw, 20 spaghettistokjes en plakband. Op het puntje van de toren komt de marshmellow te liggen. De kunst is, uiteraard dat de toren én zo hoog mogelijk wordt én natuurlijk blijft staan als de bel gaat. Teamwork in optima forma!

Jolanda straat rust uit, is integer en heeft deze dag met veel respect voor ieders ‘zijn’ begeleid.