Leangame voor de lokale overheid

Het doel van de leangame voor de overheid is spelenderwijs op een leuke manier kennis maken met lean, zodat je deze kennis direct op je eigen werkprocessen kunt toepassen en verbeteringen hierop kunt doorvoeren.

In deze zelf ontwikkelde leangame worden geen legopoppetjes gemaakt of vliegtuigjes gevouwen. Er wordt gewerkt met twee eenvoudige processen uit een gemeente: paspoorten en vergunningen.

Tijdens de game wordt een gewone werkdag uit het dagelijks leven van een fictieve gemeente nagespeeld, waarbij je je bewust wordt van de klantwaarde, flow, bureaucratie en verspillingen. Na het spelen van een eerste ronde kunnen de deelnemers de klantwaarde, maar ook de verspillingen benoemen. Daarnaast zijn ze in staat om meer flow in het proces te creëren, waardoor de doorlooptijden aanzienlijk kleiner worden en er meer aanvragen in kortere tijd afgehandeld kunnen worden. Én niet onbelangrijk: met meer ontspanning, met een grotere klanttevredenheid en meer werkplezier!

Deze leangame heb ik ondermeer gespeeld met medewerkers van de gemeenten Súd West Fryslân, DEAL en De Kompanjie, Provincie Groningen, Dienst Uitvoering Onderwijs en Yacht.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden binnen je organisatie?  Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Contactformulier