De CrowdfundingHub is in januari 2014 opgericht in Amsterdam met een permanent kantoor in de Beurs van Berlage. Het is de verzamelplek waar kennis, opleiding en onderzoek over crowdfunding centraal staan en waar deze kennis gedeeld wordt via publicaties en bijeenkomsten. Met het starten van een tweede vestiging in Groningen is ook in Noord-Nederland een onafhankelijk kennis- en onderzoekcentrum aanwezig. Het kantoor wordt behalve als fysieke werkplek voor verschillende crowdfunding professionals ook gebruikt als ontmoetingsplaats. Tevens zullen er op deze locatie regelmatig openbare Crowdfunding Cafés plaatsvinden.

Voor deze opening hadden we een mooi programma met aansprekende gastsprekers samengesteld. CrowdfundingHub-oprichter Ronald Kleverlaan gaf een lezing over crowdfunding nu en in de toekomst. Tweede Kamerlid Arno Rutte lichtte het belang van crowdfunding vanuit de politiek toe en door het gezamenlijk heffen van het glas gaf hij het officiële startsein voor de CrowdfundingHub050.

In het tweede deel van het programma werden de bezoekers door specialisten meegenomen in de (on)mogelijkheden en ontwikkelingen van crowdfunding in een aantal proeverijen.

Met meer dan 100 bezoekers was de zaal afgeladen vol en daarmee was de opening een groot succes.

Ik heb Jolanda Dijkhuis leren kennen bij Seats2Meet in Groningen. Zij heeft ons op een uiterst prettige en professionele wijze geholpen bij de organisatie rondom de opening van de CrowdfundingHub050. Jolanda nam vanaf het eerste moment de regie, hield iedereen op een prettige wijze aan deadlines en communiceerde uiterst correct over de voortgang. Door deze inzet is het evenement met >100 bezoekers een succes geworden. Mocht je op zoek zijn naar een kundige persoon die jouw evenement soepel laat verlopen, dan kunt u dit met een gerust hart aan Jolanda overlaten!